Kuinka paljon räkää mahtuu pieneen ihmiseen….

20180218_191603

Siinähän ne tärkeimmät kuulumiset sitten tulikin. Ja vastaus tuohon otsikkoon on tämän oman tukkoisen kokemukseni mukaan, että vähintäänkin “paljon”.  Muita saman aihepiirin elämää suurempia kysymyksiä (vastauksineen, tietenkin) ovat

-Kauanko voi yks flunssa kestää ? Kauan. Muistelin ensin että pariviikkoa. Sitten mulle muistutettiin , että olen tammikuun järkyttävästä kuumepiikistä (siis joka ei ollut kirjaimellisesti piikki, vaan ylös pongahtanut ruumiinlämpö jota potemaan lähdin tietenkin valtameren taa, koska milloinkas sitä meikäläinen asioita olisi helpoimman kautta ennenkään tehnyt….) asti ollut ikään kuin kipeänä. Ja kun oikein mietin, niin olin jo ennen joulua köhässä ja röhässä, eli… *laskee, ilman tolkkua, joitakin kuukausia* . Mutta lupaan kertoa koska on ihan totaalisesti tämä ohi, niin sitten tiedetään vieläkin akkuratimpi vastas.

-Pitääkö olla huolissaan? Iltalehti uutisoi  että täällä meillä on hinkuyskä- epidemia ja ensimmäistä kertaa ikinä olen huomannut ettei mitään paniikkimielialaa edes ole ilmassa. No ei kai ole, kun kaikkien lapset, aikuiset, nuoret, vanhat, kissat ja koiratkin varmaan on yskineet ja taudistelleet viimeiset viikot, ellei jopa kuukaudet, läpeensä, niin ihmiset on pikemminkin vaan helpottuneita, jos jonkinlaista selitystä tällekin asialle löytyy. Ihminen kun jotenkin kestää ja sietää kaiken paljon paremmin, jos sille on joku (vaikka huonompikin) selitelmä. Tosin, näin maallikkona sitä vaan miettii, että ,mitähän järkeä tässäkin kartoittamisessa on, kun kysytään onko koululainen yskinyt viime aikoina ja jos on niin kauanko. No kuka täällä ei olis yskinyt?? Ja kun mun nähdäkseni asialle ei edes tehdä niinkään mitään, vaikka joku tauti olisikin, jos muuten jaksaa olla niin kuin olemassa, vaan taudit podetaan menemään – jota me jo muutenkin tehdään täällä kaikki, kun kaikilla näitä röhäkurkkuja tuntuu kodoissaan olevan. Ja kun kuulemma terve rokotettu henkilökin voi levittää tätä tautia eteenpäin….. eihän sitä pysäytä mikään! Mutta mikäs minä olen mitään arvailemaan, antaa viisaampien tehdä sekin työ.

-Ollaanko ollenkaan osattu nauttia tästä kunnon talvesta, joka meille tännekin päin on vihdoin viimein suotu? On pitänyt rapsakkaa keliä meinaan, -24 oli tuossa yks päivä . öistä nyt puhumattakaan (minun makkarissa oli mittarin mukaan +15 viime yönä, aika kalsa oli sekin) ja lumikin pysynyt jo hiiulihei ainakin tuolta tammikuulta! Lapset on luistelleet ja hiihtäneet kuin ennen vanhaan vaan ja tämä äiti nauttinut , kun kukaan ei tuo sitä pyhää kuraa sisälle!! Voiko ihminen olla enempää innoissaan siitä, että on k y l m ä ? !

20180220_085334

Sitten tähän loppuun pari todella diippiä kyssäriä joihin en ole vielä vastauksia löytännä itekään, kuten

-Kuka meidän kaikkien ihmisten elämänpolut ja -kulut oikein ohjailee ja että millä perusteella? No tässä kuitenkin ollaan ja elellään, ei ole valittamista! Mutta kun ajattelee kanssaeläjiä joskus, niin vois sitä helpompiakin kohtaloita joillakin olla, sanon vaan.

-Miksi Suomen Leijonien (jääkiekko, siis) joukkueesta en tunnistanut äkkiseltään yhtäkään pelaajaa nimeltä. Häh? Että niin MITÄS TÄMÄ ON? Kysyy nimimerkki penkkiurheilija hästäg olympialaiset hästäg sekorealainennimijotakukaaneiulkoaosaakirjoittaa. 

Palaan, kun tiedän jotakin enemmän. Tai sitten kun en edelleenkään tiedä yhtikäs mitään.

20180219_083313

20180219_083127

P.S. Kävin siis ulkoisilla mailla olemassa elämäni kamalimmassa kuumeessa/horteessa/apuamunselkäonniinkipeäettenpystyolemaanedespäälläni/ yskässä/jätinäänenisuomeenjalähinmualimalle. Vähän kuin silloin joskus, kun menin etelään saamaan hirvittävimmän vatsataudin ikinä. Minulla on ihan selvästi talenttia tähän touhuun, olette varmaan jo laittaneet merkille. Talenttia oli siinäkin, että matkalaukku katosi (ottamaan vähän pidemmän reissun itsellensä) tullessa ja seisoessani kotomaan pakkasessa ja lumipuhjussa nilkat paljaina ilman talvivaatteita ja jo valmiiksi siis kipeänä , niin vähänkö teki mieli kääntyä takaisin sinne 28-asteiseen lämpöön. No laukku tuotiin aikanaan kotiovelle asti ja minua on pitänyt lämpimänä tunteiden palo ja takassa iloisesti räiskähtelevät puuklapit, joten voisi sitä kai hullumminkin olla. Eiks niin.

(Ja koska edelleenkään en ota elämää kovin vakavasti, vaikka tosissani olenkin, niin…)

20180221_123504

*kisskiss*

2 thoughts on “Kuinka paljon räkää mahtuu pieneen ihmiseen….

  1. No nii sai mäkin tämä räkikse, vaik ropit on aikas hyvät iha arkisesa käytösä.

    Meilä ei onneks oo kauheesti röhitty, mut parin viiko kröhä piti kyselyy merkata.

    Mä kokeile tehä universumii tilaukse, mut sitä en osaa sanoo miks jokku saa painolastia aiva liikaa..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s