Eroja ja poruja – viittaus oikeaankin elämään tästä aiheesta

Etä-äiti kirjoitti blogissaan eron jälkeisestä vainoamisesta ja vaikka nyt en niin perustakaan enää ikävien vanhojen asioiden kaivelusta (tässä omassa blogissani), niin jotenkin tunsin tarvetta kertoa tästä kuitenkin.

Vainolla tarkoitetaan tässä keskusteluyhteydessä sellaista häiritsevää yhteydenpitoa, valheiden puhumista tästä kohde-henkilöstä, kyttäämistä, arvostelemista, julkista nöyryyttämistä tavalla tai toisella, negatiivissävytteisten yhteydenottojen ottamista – ihan sinne vakaviin uhkauksiin asti.

En tiedä mitään prosentteja kuinka monessa tapauksessa vainoaja on entinen puoliso ja milloin taas joku muu lähipiirin henkilö, mutta minun tapauksessani  entinen puoliso saa kyllä synninpäästön! Sen sijaan muutama entinen perhepiiriin kuuluva ei.

20180328_164151

Eikö olekin kummallista ajatella, että se ihminen joka yhdellä viikolla kutsuu torireissuille ja käy kahvilla, onkin yhtäkkiä -ilman että mikään muu on muuttunut kuin se että eroilmoitus on tehty selväksi ja julkiseksi myös sillä lisäyksellä että välit ovat hyvät jollei loistavat ja yhteinen vanhemmuus jatkuu kuten ennenkin – päättänyt että me emme ole missään tekemisissä keskenämme. Lasten puhelimet laulaa viestejä jotka on tarkoitettu minulle – tai kertovat minusta –, posti tuo samasta aiheesta jauhavia kirjeitä ja lehtileikkeitä, joissa kerrotaan ja vihjaillaan mitä mieltä ollaan elämästäni ja minusta.

Se että en reagoinut näihin muuta kuin äärimmäisellä hämmästyksellä ei tietenkään rauhoittanut tilannetta mitenkään. Kun minulta ei saatu haluttua raivoreaktiota niin arvostelu siirtyi pikkuhiljaa lapsiin, jopa se että ruuhkaisessa supermarketissa ei lapset ole huomanneet tätä ihmistä laisinkaan koska siellä oli niin paljon muitakin ihmisiä hyvänen aina poiki tietenkin viestejä moneen suuntaan joissa haukuttiin huonokäytöksiset lapset sekä tietenkin niiden äiti, josta kaiken nyt vaan täytyy johtua.

Lapsista tämä arvostelu laajeni sitten jo muihinkin ihmisiin, oikeastaan kukaan omaa elämäänsä omassa rauhassaan ja tyytyväisenä elävä ei ole jäänyt osatta tästä. Ja tässä kohtaahan me kaikki viimeistään ymmärrämme, että näiden ikävien ihmisten oma elämä on niin epävakaalla pohjalla, että kun se oma pää ei kestä edes sitä omaa olotilaa, niin sitä yrittää vissiin kaikkensa, että kukaan muukaan ei kestäisi omaansa.

No, me kyllä edelleen kestämme, ei ole aikomustakaan keikahtaa mihinkään suuntaan tuon vuoksi. Meidän perhekonseptimme on hyvinkin kokenut muodonmuutoksen tässä elämänvaiheessa, luonnollisesti, mutta se ei ole suinkaan muotoutunut millään tavoin huonommaksi. Ei todellakaan. Lapsilla on entistä enemmän heistä oikeasti välittäviä ihmisiä elämässään – ja niin on meillä aikuisillakin. Miten sellainen voisi olla millään tavoin huono kasvualusta kellekään! Ne jokaisen lapsen tarvitsemat juuret ja siivet muodostuvat tasan siitä minkälainen tunneilmasto heidän elinympäristössään on – ei siitä kuinka monta sukunimeä on postilaatikossa tai onko jollekin biologista sukua vai tahdon kautta yhtä ja samaa porukkaa.

20180324_093726

Vaikka sitä takana puhumista edelleen tulee vastaan harva se viikko niin meidän pesue se mennä porskuttaa eteenpäin iloisena, meluisana ja hyvin hyvin väkevästi jokaisen päivän elävänä.

20180328_165537

Joten meidän kohdallamme nujertaminen ei onnistunut, eikä koskaan tule onnistumaankaan. Valitettavasti yleisemmin katsottuna moni ihminen särkyy ja masentuu entisestään elämänmuutosten myllertäessä ja vielä sen mahdollisen tukiverkonkin puskiessa päin pelkällä paskasateella. Ihan oikeasti. Miettikää nyt aikuiset ihmiset miten hukkaan tekin heitätte ainutlaatuisen tilaisuutenne elää tätä elämää. Niin valitettavan moni kultainen ja aidosti hyvä sydän ei saa sitä mahdollisuutta, vaikka olisi tälle maailmalle pelkkä ilon ja valon tuoja.

20180102_210553

P.S. Jos sinusta tuntuu että et kestä eron jälkeistä tilannettasi , apua voit hakea mm. täältä tai muista Etä-äidin vilkkaammista paikoista jotka löytyvät hänen postauksestaan. Vaikka minä koinkin pärjääväni tässä tilanteessa ihan omineni, niin kenenkään ei tarvitse kestää epäasiallista kohtelua. Ei kenenkään. Vainoaminen on myös kriminalisoitu, joten kysessä ei ole todellakaan mikään ylireagoivien herkkänahkaisten itkuvirrenveisuu.

 

 

 

 

4 thoughts on “Eroja ja poruja – viittaus oikeaankin elämään tästä aiheesta

 1. Hyvä kirjoitus ja tärkeä aihe. Täytyy käydä lukemassa vielä tuo Etä-Äidin kirjoitus.

  Vähän vastaavanlaista koin itsekin ennen parisuhdekriisin puhkeamista, ja myös sen aikana (siis juurikin joltain muulta läheiseltä, kuin siltä puolisolta jonka kanssa kriisi puhkesi). No, homma helpotti aikanaan mutta mutta… vain pahentuakseen uudelleen. Kun kriisi meni ohi ja parisuhde jatkui (aiempaa parempana ja vahvempana), todellinen ryöpytys vasta alkoikin. Meidän tilanteemme (?! mikä tilanne) kuulemma näkyi negatiivisella tavalla lapsessamme silloin kerran kuukaudessa, kun lapsi tämän ihmisen luona kyläili. Jännä, kun päiväkodista kuitenkin annettiin palautetta siitä, että tilanteemme myönteinen käänne on vaikuttanut kaikkiin lapsiin positiivisesti ja että lapset ovat jälleen iloisia, avoimia itsejään.

  Voisin kertoa vastaavanlaisia esimerkkejä paljonkin, mutta siihen ei riittäisi edes koko ilta… Mutta siis tarkoitus oli sanoa, että myös myönteiset käänteet voi saada aikaan/pahentaa tilannetta. Tässäkinhän syynä taisi olla puhtaasti se, ettei tämä(kään) asia mennyt tämän ihmisen mielen mukaan, kun parisuhteen osapuolilla olikin oma, lujempi tahto.

  Liked by 1 person

  • No niinpä. Ikävä kuulla, mutta olen huomannut että tämä onkin yleisempää kuin kuullakaan. Toisaalta jotkut ihmiset eivät ole uskoa että joku ihan oikeasti käyttää aikaansa kiusaamiseen. Tsemppiä sulle ja aurinkoa!kiitos kun kommentoit!

   Like

  • Ja kun kännykällä kirjoitan niin virheiltä en voi välttyä näköjään ! No ymmärtää tuosta vastauksestani kai sen pointin mitä yritin näppäillä 😀

   Like

 2. Huhhuh! Kyllä se niin on, että joitain asioita ei vain ikinä tuu ymmärtämään ja pakko vain oppia jättämään asioita omaan arvoonsa, vaikka kuinka tuntuisi pahalta. Jäätävää kohtelua ootte kyllä saaneet osaksenne.
  Mulle avioero ilman lapsia meinas jo kaataa koko maailman, vaikka itse halusin erota.. ja ehkä juuri siksi. En edes osaa kuvitella, minkälaista se on sitten, kun on lapset kuviossa mukana.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s