Neljäkuus ei ole sama kuin… no mikään sitä edeltävä numero

Terveisiä p*rseestä. Juuri könysin tuolta makuuhuoneen hämärästä keittiön (kahvipannun ja vesihanan) kautta tänne olohuoneen sohvalle. Joku hemmetin kamala päänsärky iski päälle tuossa joku aika sitten ja ihan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tai pikemminkin kuvailisin sitä tonnin painoiseksi betonimöykkeröiseksi joka painettiin minun pikkukroppani (hah!) niskaan juuri kun iloisna mielin käperryin uutta vastaostamaani kirjaa lukemaan. (Eihän kaikki nyt Anna-Leena Härkösestä tykkää, mutta että tarttee ihmiseltä taju viedä lähes kun kirjan avaa…)

20180625_174024

En edes halua ajatella mikä ihme mulla oikein on. Kuin tuhannen krapulasta (kyllä, kaikki tätä lukevaiset lapseni, valitettavasti äitikin tietää mitä se on) heränneenä tässä koitan olla jossain tolkuissani. Kaiken kukkuraksi olen tänään syönyt vielä sillä lailla terveellisemmin ja säännöllisesti, enkä lainkaan kuin juhannuksenpyhinä, jolloin tuli mätettyä kerralla sillit ja sörsselit niin että napa vinkui valmiiksi ennen jälkiruokaan pääsemistäkään ja yhtenäkin iltana myönnän kyllä tämänkin tässä kun ei se kuulemma vielä rikos ole tuli otettua olut, Belgian ja Saksan ja ties minkä joukkueen voiton kunniaksi. Eilen jo katselin peilistä, että ei ole vanhaksi tulemista , kun turvotus kaiken tuon edellä mainitun ruokavalion jälkeen oli naamassa ihan kamala. Jos joku asia pitää sanoa tästä elämästä reippaasti yli nelikymppisenä,  niin tuo turvotus on minulla ainakin ollut ihan silmiinpistävä juttu, jota minulla ei ollut koskaan ennen – ei edes kertaakaan kahdeksasta raskaudestani. 

 

20180625_085231
En minä nyt aamullakaan mikään kukkanen ollut, mutta ei ainakaan ottanut kipeää mistään päin.

 

No mutta nyt on ja siksipä aloitin päiväni vedenjuonnilla, niillä jokapäiväisillä vitamiineillani ja raikkaalla salaattileivällä aamukahvin kaverina. Jossain vaiheessa lähdettiin kahden nuorimman kanssa kylille, kun muut lapset on kaikki jossain muualla ja me mentiin humpsutteleen vähän Hesburgeriin jossa minä söin kanasalaatin siemensekoituksella ja ilman mitään kastiketta! Ei pitäisi olla siis mitenkään hirvittävä verensokerinnousukaan syynä nyt mihinkään jysäriin , joinkin vain vissyä. Kun pojat oli aikansa temunneet leikkipaikassa niin lähdettiin käymään vielä ruokakaupassa ja ajeltiin kotia. Oltiin kaikki ihan intoa täynnä, ostin sieltä tarjouksesta kasan kirjoja (kannattaa mennä penkomaan ainakin siis tuonne paikalliseen Citymarket Sastamalaan : 4,99 oli isot kirjat dinosauruksista ja ties mistä jättiläisistä. Härkönen oli vähän kalliimpi ja lego-kirja jonka Rafu valkkasi, mutta tarjouksessa silti nekin!) No jokatapauksessa siis, kaikki oli vallan hyvin, näpsyttelin välissä vähän työhommia (ja anteeksi nyt vain kun en saanut italialaiselta asiakkaalta puhetta katkeamaan siinä Hesburgerin jonossakaan, vaan kukkahattutätien kauhuksi senkin siinä sitten hoidin) ja ehdin lukemaan kirjaani hetkisen kun alkoi päätä ja koko kroppaa painaa niin, että tuntui että valun sänkyni patjan sisälle siitä, suoraan lävitse. Ihan hirveä olo, nuorimmainen tuli viereen palpattaan omasta kirjastaan ja minusta tuntui että jos en pitänyt silmiäni kiinni, niin ne olisi kääntyneet vallan mainiosti siitä ihan itsestään ympäri. Joka ikisestä ruumiinosastani tuntui voimat lähtevän ihan jonnekin muualle. Siis niin kuin sekunneissa.

20180625_175712

 

20180625_175705
Jättiläiskirjan sisältä löytyi jättiläinen. Ja pöydän alta ei löydy koiranpaskaa vaikka saattas äkkiseltään siltä näyttää. Siellä oli sukka poikineen, kävin just tarkistamassa.

 

Aikani siinä sitten olin ja koomailin, kunnes sain itseni sieltä tähän dagenefter-olotilaan kammettua. Nyt tuntuu, että kyllä tämä tästä. Ehkä.

Tai sitten tämä on tätä ikää ja paluuta ei ole, kuin kohti hurjempaa alamäkeä. Hah. Mutta kuka voisi kellot seisauttaa , en minä ainakaan, joten näillä on mentävä. Kovin tylsää jalkapalloa vaan tänään tiedossa, tarkoittaako se siis todellakin sitä, että minun on mentävä leikkaamaan tuota ruohoa! Ei kai!

 

20180625_175646
Mää niin samaistun tähän poikaan. Istui tuossa mököttämässä. Kysyin mikäs nyt hiertää. “En enää muista mutta ei kuule haittaa” sanoi hän…

 

No eiköhän me tästäkin päivästä taas seuraavaan selvitä, joten heikun keikun! Nähdään taas “langoilla” !

P.S. Ai niin, piti sanoa, että kylille ajellessa kaksi eri kertaa tuli auto melkein peltiin kiinni, ensin keskellä ei-mitään ihan suoraan nenän eteen sivutieltä. Siis ainoastaan minä liikkeellä hiljalleen puksuttelemassa siellä autiolla tienpätkällä ja tuo toinen auto vartoo risteyksessä että ehdin melkein kohdalle ja porauttaakin eteeni siitä sitten noin vaan. Voin kertoa, että lapset oppi ne viimeisetkin maailman kirosanat siinä vaiheessa kun äiti vähän kommentoi mitä mieltä oli… samalla kun jarrutin varpaat krampissa ettei tullut tärskyä. Onneksi vauhtini oli hiljainen niin säästyttiin kolaritta ja setämiehen mersu pääsi menemään. Toisella kertaa (niissä kylän ainoissa) liikennevaloissa päin kaikkia mahdollisia varoitusvaloja joku jo valmiiksi ihan helv*tisti kolhua ottanut auto “puikkelehti” sieltä väleistä eteeni, niin että piti oikein hetki miettiä onko autoni muuttunut yhtäkkiä jotenkin näkymättömäksi. Nähtävästi ei kuitenkaan pelkkä autoni vaan myös minä olin jotenkin olemassa olematon, sillä siellä hampurilaisravintolassa eräskin lapsukainen toisaalta protestoi seurassaan olevalle aikuiselleen, että miksi hänen on juotava maitoa täällä Hesburgerissakin. “Koska pienet pojat juovat ruuan kanssa maitoa!” oli täpäkkä vastaus aikuiselta siihen (eikä siinä mitään), mutta lapsipa oli nokkela ja bongasi nämä meikäläisen pienet pojat jotka suinkaan eivät juoneet maitoa, vaan kolaa siinä posket lommollaan ja silmät autuudesta melkein ympäri kääntyneinä. Keskustelu tästä jatkui siinä perhekunnassa siihen ääneen, että teki mieli kiekaista että minä olen tässä näin ihan melkein vieressäsi ja kuulen paheksuntasi kyllä vallan mainiosti. Mutta en sitten viitsinyt. Koska neljäkuus on kyllä jotakin opettanut minullekin….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s